Crònica de les Fases del Cadet Masculí Blau

El nostre Cadet Masculí Blau ha jugat aquest cap de setmana les fases a Lliga Catalana. Enquadrat al grup G, amb els equips de Sant Llorenç-Sant Feliu, Bordils i Barberà ha finalitzat en segona posició, amb quatre punts. La normativa de la competició feia que es classifiquessin els set primers de cada un dels set grups i els cinc millors segons classificats. Els nostres, amb un diferència de gols negativa (-6 gols) van ser els sisens millors segons i hauran de disputar unes noves fases de classificació, en aquesta ocasió per Primera Catalana. Gràcies al seu entrenador, Àlex Cahisa, tenim una crònica de primera mà del que va ser aquest passat cap de setmana:

• Divendres 15-09-2017: CH. Gavà 27 – Sant Llorenç-Sant Feliu 26

El primer partit de les fases es jugà el divendres al Jacme March. Els visitants van començar el partit amb molta força i, amb un joc d’atac buscant les finalitzacions per l’extrem esquerre, van obrir distàncies al començament del partit. La defensa gavanenca deixava una circulació massa fluïda de la primera línia del Sant Llorenç i això donava massa facilitats al seu atac. Un cop es va ajustar el sistema defensiu, les seves circulacions d’atac es van fer més lentes, donant temps al nostre central defensiu a arribar als ajuts. D’aquesta manera es va tenir millor control dels sis metres forçant els jugadors de Sant Llorenç a Atacs més llargs, aconseguint més recuperacions (per intercepcions o aturades de porter) i augmentar el ritme de partit. Amb un ritme més alt, la profunditat del nostre equip es va imposar i durant tota la segona part es va portar la iniciativa.  Els darrers minuts de partit van estar marcats per accions precipitades i pèrdues de pilota degudes als nervis normals de jugadors que es troben en situacions de pressió a les que encara no estan acostumats. La reacció, però, va ser excepcional i una gran defensa final, seguida d’una bona gestió dels darrers segons de partit donava els primers dos punts al nostre equip.

• Dissabte 16-09-2017: Bordils 39 – Gavà 29

L’únic desplaçament que tenia l’equip era, precisament, davant l’equip més fort del grup: un Bordils que venia de guanyar de 17 gols el primer partit i que encarava les fases, pràcticament com un tràmit. Malgrat la previsible superioritat, els locals no van sortir relaxats en cap cas i, amb una gran presència física i un joc ràpid, es distanciaven en el marcador poquet a poquet. El joc d’atac dels nostres va començar a trobar millors combinacions entre la segona i la primera línia i el joc col·lectiu (tant en defensa com en atac) multiplicava els esforços de cada jugador. Tot i que la distància al descans era ja de vuit gols, els gavanencs no es van rendir i van seguir competint, concentrats en l’acció del joc que tenien davant. I així, un atac cada vegada i una defensa cada cop, van disputar una segona part on el resultat va ser 12-14, què deixava bones sensacions de cara al tercer partit.

• Diumenge 17-09-2017: Gavà 25 – Barberà 22

El cadet Blau afrontava el partit sabedors que les opcions de classificació (degut als resultats en els altres grups) eren poques, però amb la clara intenció de competir pels dos punts en joc, fer la feina, i esperar resultats. El Barberà estava en la mateixa situació, de manera que el partit es presentava intens… i no va decebre. En aquesta ocasió, van ser les errades de llançament (i l’encert del porter visitant) més que no pas errors d’atac o defensa què van donar un lleuger avantatge al Barberà en el marcador la primera part. El partit va arribar al descans amb una renda de 3 gols a favor del Barberà. Havent-hi poques coses a millorar en el joc, ja que les situacions de llançament es produïen amb força claredat i l’aspecte defensiu només necessitava d’una mica més d’agressivitat per poder convertir la bona defensa en recuperacions de pilota i sortides en contraatac. I així va ser. En els primers tres minuts de la represa, els locals van recuperar tres pilotes i van empatar el partit provocant un clima molt favorable per endur-se els dos darrers punts. Els visitants es mantenien en el partit mercès a una sèrie de llançaments de nou metres degut a un desajust defensiu. Finalment, i al igual que en el primer partit, el fet que els 14 jugadors convocats van ser capaços d’aportar, el nivell i la intensitat de l’equip no va baixar en cap moment i el nostre cadet es va anar imposant fins el 25-22 final.

Més tard, els resultats dels altres grups ens situaven com a sisè segon i fora de Lliga Catalana. Ara toca recuperar-se de l’esforç i seguir treballant a cada entrenament per seguir sumant conceptes, afegint experiència i fer-nos millors jugadors i un equip encara més fort.

Quatre punts i una derrota lluitada amb un gran equip és un bagatge més que positiu. La sensació d’unitat que l’equip transmet, el joc col·lectiu, els ajuts en defensa i el joc sense pilota per facilitar el treball del company han de seguir sent les senyes d’identitat d’aquest equip. Unes sensacions reforçades amb el fet que tots els jugadors convocats pels partits van jugar minuts importants i que tots, sense excepció, van aportar defensa, passades, llançaments i aturades sense què no haguessin estat possibles aquests resultats. Cal destacar, també aquells companys que, sense haver estat convocats, van recolzar els seus companys, conscients que l’esforç dels companys que estaven a la pista era un esforç compartit. Agrair, també als familiars i amics el recolzament aquests tres dies. Això no ha fet més començar i l’actitud i esforç d’aquest nois segur que ens porta més tardes i matins d’alegries.