Resultats i Cròniques 7-8 Octubre

Us deixem els resultats i les cròniques dels nostres equips que el passat cap de setmana van jugar els seus corresponents partits, de la mà dels seus propis entrenadors.

Molins de Rei  Taronja – Aleví Masculí Grana

Partido intenso donde hubo mucho contacto por parte del equipo contrario y eso nos desorientó. El equipo tuvo buenas acciones de pase y va, pero demasiados fallos de pase y recepción, dominio de balón en bote y lanzamiento. Poco a poco nos fuimos adaptando a su forma de defender y disminuimos el tiempo con el balón en las manos.

Una buena oportunidad para adaptarnos a otras formas de jugar a balonmano. Buena actitud en todo el partido y buen espíritu de lucha.

Infantil Masculí Federat 46 – Esportiu Castelldefels 19

Partits com aquests són els que a vegades ens podrem trobar, amb un equip molt inferior, però això és el que ens toca. Molt bona primera part amb recuperacions de pilota que ens permetien sortir ràpid al contraatac. Tot i això, no ens podem permetre errors per no estar concentrats en el partit sigui quin sigui el marcador.

Hem de treballar molt en defensa, i sobretot en la intensitat que hi posem. Tot i això bon inici de la lliga. A seguir entrenant per a millorar.

Sant Boi 22 – Infantil Masculí Escolar 33

Comienzo del partido un poco dormidos nuestros chicos pero siempre con un poco de ventaja sobre el marcador, sólo faltaban unas pequeñas correcciones en la defensa y en ataque y todo comenzó a fluir de diferente forma.

A partir de la segunda parte que se comenzó a aplicar la mayoría de conceptos una defensa excelente de nuestros chicos que nos permitió robar balones y salir al contraataque, también muy buen ritmo de juego tanto en defensa como en ataque.

Poco a poco se están aplicando los conceptos de los entrenamientos. Resumen, partidazo de nuestros chicos.

Infantil Femení 38 – Esplugues Blau 22 (17-11 mitja part)

El partido ha empezado con mucho ritmo en ataque. Minuto 5 el resultado era 5-5. Minuto 15 aprox. de la primera parte 9-7 y tiempo muerto del Esplugues. El resultado a la media parte era de 17-11. En ataque estábamos muy acertadas. Las acciones de lanzamiento eran buenas y hemos tenido muy pocas pérdidas. En defensa hemos tenido errores y los lanzamientos del Esplugues eran muy claros y muy difíciles de parar para nuestra portera.

En la segunda parte hemos roto el partido gracias a que la defensa se ha ajustado, no hemos tenido tantos errores. Eso nos ha permitido salir al contraataque y marcar goles cómodos.

A destacar del partido de hoy lo bien que hemos atacado y nuestra intensidad. Las cosas que entrenamos ya empiezan a verse en los partidos. Eso nos hace ser más ordenadas y atacar con criterio.

Semana que viene descanso y próximo partido en La Roca. A seguir entrenando!

Cadet Masculí Blau 30 – SAFA Horta A 26

El dissabte s’encetava la competició de 1a Catalana, deixant darrera els caps de setmana de fases amb partits divendres, dissabte i diumenge. Després d’una pretemporada encarada a buscar una plaça en la categoria, arriba el moment d’afegir hores de treball, continguts i experiències que ajudin aquests jugadors a ser més complets dia a dia.

El partit va començar malament (com és habitual, d’altra banda). Un SAFA Horta amb molta determinació ens castigava a base d’uns contra uns. El nostre sistema defensiu no perdia la forma i tots els moviments col·lectius dels barcelonins eren contrarrestats evitant situacions de superioritat numèrica, però en el duel individual ells s’enduien la victòria repetidament. El nostre atac fonamentat, d’inici, també en actuacions individuals evitava que els visitants agaféssin rendes de més de tres gols en el marcador, però era insuficient per donar-li la volta.

Dos circumstàncies es van donar per capgirar la situació. Per una banda, l’ajust defensiu no va evitar que el seu atac seguís superant la nostra defensa, però es va aconseguir que els llançaments arribéssin en situacions on el nostre porter pogués actuar de manera òptima. Per l’altre, el canvi de sistema defensiu per part de SAFA Horta ens va obligar a jugar d’una manera més col·lectiva, què va ser molt més positiva per nosaltres. La combinació d’aquests dos factors ens va portar a una victòria local al descans.

La segona part va estar marcada per la pressió a mig camp que els barcelonins van executar cada cop que recuperàvem la possessió o fèiem un servei de gol. Massa errades per precipitació ens van portar a pèrdues sistemàtiques de pilota. Sortosament, la nostra porteria, tot i el canvi de jugador, va mantenir-se a un nivell altíssim i va donar la tranquil·litat que els jugadors de camp necessitaven. Intentant perdre el mínim de pilotes, aprofitant les opcions de llançament i replegant i defensant amb màxima intensitat es va arribar a la fi del partit mantenint la diferència de cinc gols i aconseguint els dos primers punts en joc.

És imprescindible millorar la manera d’iniciar els partits on la responsabilitat és compartida per jugadors i cos tècnic. Som un equip amb una gran actitud durant tot el partit què no pot arrossegar cada dia un mal inici per falta de concentració o intensitat en els primers minuts. També cal aprendre a reduir la tensió; perdem massa pilotes per precipitació en situacions on, amb una mica de calma, podem treure situacions d’avantatge.

En la part positiva, a banda de l’actitud i el desgast què s’han demostrat des del primer dia d’entrenament, cal mencionar que els treballs i sistemes que es van començar a plantejar aquesta mateixa setmana ja es van poder veure el dissabte, accelerant els terminis programats. Cal destacar la participació de l’Alex Parra i el Biel a la porteria què, juntament amb el Jairo (que va jugar ahir amb el Grana) ens donen molta tranquil·litat per anar millorant altres aspectes del joc.

En definitiva, un primer partit amb moltes coses que millorar que acaba amb victòria pel compromís i el treball en equip. Toca seguir entrenant mentre esperem que les lesions i malalties del Joan, el Carlos i l’Adrià quedin darrera el més aviat possible i podem tenir-los ràpidament amb el grup.

Cadet Masculí Grana 26 – Sant Joan Despí C 37

Debut del Cadet B a 2a Catalana. Estem molt curts del nivell adequat per poder fer més, tant tècnica com tàctica com físicament. De totes maneras es van veure coses positives que ja s’entrenen, tot i que no estan encara consolidades.

Aquest grup necessita treballar sense pressió pels resultats i molt enfocat a la millora individual, per poder després millorar col·lectivament. Tant jugadors com entrenador en som conscients, per tant, a treballar que de ganes no en falten!

BM La Roca 29 – Cadet Femení Blau 28

Muy buen partido de las chicas, en un campo difícil contra un rival que estará entre los 3 primeros de Catalunya con toda seguridad a final de temporada.

Nos sobrepusimos a un comienzo difícil (9-3 min 12) durante los que fallamos varios lanzamientos en acciones ofensivas bien jugadas y donde nos faltó concentración para frenar sus pocos trabajos colectivos que ya conocíamos. A partir de ahí, buena concentración, fantástica actitud, mucha autoconfianza, nos llevaron a acabar casi igualados la primera parte.

Segunda parte muy equilibrada en el marcador durante 30 minutos, con una defensa estupenda y muy buenas acciones colectivas.

Al final, la diferencia entre volvernos con 2 puntos o volver sin recompensa al buen trabajo, estuvo en una o dos acciones. La próxima vez no las fallaremos!

Buena ocasión para sacar como conclusión que debemos aprender a jugar los últimos 50 segundos con la misma inteligencia colectiva con la que hemos jugados los anteriores 59 minutos. Fantástico trabajo chicas! A seguir trabajando!

Sant Esteve de Palautordera 17 – Cadet Femení Grana 32 (8-13 mitja part)

Gran partido en general el realizado por el equipo visitante, espectacular trabajo en defensa combinado por un mejorable ataque. El equipo de Gavà ha salido muy concentrado desde el principio en defesa, no encajando ningún gol hasta el minuto 6, utilizando mucha movilidad de piernas y saliendo a tocar, en algunos casos en demasía, decir que en esos 6 primeros minutos habían acumulado 3 tarjetas amarillas, la consigna de vestuario las jugadoras gavanencas la han hecho suya y han apretado hasta el final del partido, hay que decir que los goles en este tipo de liguillas eliminatorias pueden pasar factura.

Decir que el marcador podía haber sido más abultado si no hubiera sido porque el árbitro se ha fiado de la mesa, el cual ha pedido disculpas por no haber llevado la anotación de los goles, el resultado a media parte era de 8 a 13 faltando en el marcador un mínimo de dos goles a favor del equipo visitante.

Por parte de Sant Esteve presentaba a priori un equipo más corpulento con unas muy buenas lanzadoras que no han tenido ninguna oportunidad de exhibirse.

Si estas jugadoras no bajan el tono este año y continúan trabajando, la hinchada gavanenca puede enloquecer en algunos partidos. Esto tiene muy buena pinta.

Juvenil Masculí 20 – Sarrià 34 (9-15 mitja part)

Doncs ja hem pagat la novetada en la categoria. Un partit que ens ha d’ensenyar que si no pensem com equip i treballem com equip, serà un any molt llarg i dur.

A diferència dels partits de fases, la defensa no ha estat al nivell, no ha ajudat a la porteria i l’atac ha continuat igual d’estancat, sense velocitat ni idees. 2 a 7 al minut 10′.

A partir d’aquí els únics minuts en què s’ha defensat, hem pogut fer alguna transició ràpida per acostar-nos al marcador (8-9), però ha estat només un miratge i al descans ja hi havia un clar 9 a 15.

A la segona part no han canviat res les coses, només alguna acció (sempre individual) en atac ens aportava algo, però en general seguíem atacant malament, facilitant el contraatac rival, i la defensa que no ha fet el pas endavant que tocava… tot sumat una derrota clara que ens ha de fer recapacitar i treballar.

Juvenil Femení 19 – Mataró 22 (10-13 mitja part)

Després d’una setmana complicada d’entrenaments, vàries lesionades i pocs canvis, l’equip encarava un partit contra un dels rivals més forts de la categoria.

Al llarg dels primers minuts hem tingut massa imprecisions en atac i una defensa poc contundent, que ha propiciat un parcial d’1-5 per les visitants (min 10).

A partir d’aquest moment, començant sempre des del darrere, ens hem anat posant en el partit. Hem sabut parar el llançament exterior del Mataró amb una 5:1 bastant profunda, i sobretot amb molt bones ajudes defensives al centre. Els ha costat molt marcar gol, i això ens ha mantingut vius. En atac, hem aprofitat les situacions treballades de 2×2 amb la pivot, i poc a poc hem anat recuperant-nos en el marcador (10-13 al descans).

La tònica ha seguit així a la segona part. Gran defensa, amb molt bons moviments i molt treball de grup, i atacs més irregulars però efectius. La pressió al marcador ha fet aparèixer nervis en certs moments, però els hem sabut controlar i utilitzar al nostre favor. Finalment, 9-9 a la segona part i la sensació que, quan recuperem les jugadores lesionades, tenim molt a dir en aquesta lliga.

Cal agraïr l’ajuda de les cadets Lucía i Sofía.

Sènior A Masculí 35 – Coope Sant Boi 28

I vam fer un gran partit i es va veure reflectit al marcador. El nostre ritme de joc i l’alta efectivitat van ser la clau. Primers minuts trepidants i es preveia un partit de molts gols però no va anar exactament així. Poc a poc vam anar ajustant la defensa i ens faltava la recompensa -fins a 4 vegades ens fan gol amb passiu avisat- i a partir del minut 20 ho aconseguim i traiem el primer parcial favorable de 3 gols que es manté fins el descans on ens fan gol de falta a temps parat.

A la segona part vam aconseguir mantenir el ritme, la defensa-porteria va estar més segura i vam ser imparables i la diferència podria haver estat més gran. Al final una satisfacció per jugar bé durant molts minuts.

L’arbitratge continua estant molt verd i esperem que madurin a mesura que avanci la competició. Queden més partits per disfrutar. A tope!

Mataró B 34 – Sènior B Masculí 22

Segunda jornada de liga donde se volvió a plasmar nuestra falta de madurez en el juego. Empezamos bien el partido otra vez, con buenas acciones ofensivas y defensivas, hasta que los pequeños errores aparecen y los queremos solucionar con acciones heroicas y/o no entrenadas ni planteadas. Se nos van en el marcador y ya entramos en la desconcentración, que sumado a las ocho exclusiones del partido (seis en la segunda parte) hacen imposible la reacción. Lo del arbitraje no es excusa, lo sabemos, pero enerva los ánimos y no remontas. Lo positivo es que esta inconstancia en el juego está en nuestras manos solucionarlo. A entrenar! Ánimo.

Vilablareix 30 – Sènior C Masculí 22 (12-12 mitja part)

Partit amb desplaçament llarg a les terres gironines i gairebé amb tot l’equip excepte l’Edu. Molta il·lusió, concentració en tot moment i durant la setmana en els entrenaments i això ha fet que es notés a la pista. Igual que a la jornada anterior l’equip ha començat molt efectiu en atac, resolent situacions col·lectives de jugades i també fent 1×1 després d’haver mogut la pilota entre els primeres línies. En defensa alternavem sistemes defensius i donava fruit, així arribàvem al descans amb empat a 12.

La segona part començava igual que l’inici del partit, amb petits intercanvis de resultst que feien que ens poséssim per devant d’un gol en el minut 18, però des d’aquí fins al final la seva defensa forta ens ha deixat algun jugador tocat, hi ha hagut moltes interrupcions durant l’últim tram de partit, i juntament amb una exclusió en el 28′ hem arribat a perdre de 8, 30-22.

El resultat no ha reflexat el bon joc, la bona intensitat de TOTS els integrants d’aquest gran equip. Felicitats nois!

CH Canovelles 31 – Sènior Femení 26 (16-15 mitja part)

Mal partit de les nostres noies el jugat dissabte a Canovelles, especialment en l’aspecte defensiu. El partit va començar amb un Canovelles molt endollat que superava una vegada i una altra a la nostra defensa, que tot i saber els punts forts rivals, no era capaç de contrarrestar-los. Tot i això, la qualitat individual de les nostres anava fent que el marcador no s’eixamplés més enllà dels 3 gols, arribant a la mitja part només un gol per sota.

Però era un miratge. A la que el nostre atac no va ser capaç de superar en l’1×1, les locals van obrir forat al marcador aprofitant la feblesa defensiva de les nostres i les imprecisions en la transició i els llançaments, que es van veure 6 abaix als 15’ de la segona part. A partir de llavors, l’equip va intentar reaccionar, però no és fàcil entrar a un partit on no hi has estat del tot present en 45’. Així que els últims 15’, amb una mica més de joc col·lectiu en atac, només va permetre reduïr la diferència en 1 gol, fruït que la defensa va seguir essent erràtica i gens efectiva.

Partit que pot servir de revulsiu si sabem aprendre la lliçó: i es que per a ser un equip fort que lluiti per objectius ambiciosos, cal sortir a cada partit amb la intensitat i la concentració necessàries, ja que si no, en una Lliga tan competida i especialment fora de casa, els punts es poden perdre amb relativa facilitat.

Tot i aquesta derrota, seguim en 3ª posició 2 punts per sota dels 2 líders, així que a seguir treballant amb la lliçó ben apresa i amb la mateixa il·lusió que el primer dia.